Saturday, 28 January 2012

itsuka kimi ni todoku/e darou ka? | Nana jwb eh.



Assalamualaikum w.b.t

-haip2. ini berkaitan dengan wordless wednesday nana yang lepas.
-Nisa-chan tanye,
-ape maksud itsuka kimi ni todoku darou ka?
-maksud'e: will it somehow reach you someday? (literally naa~)
-what is it? it here represents kimochi (feeling, lebih kurang ar :D )

basically, this is a quote from Kazehaya Shota from manganime, Kimi ni Todoke.

see dat guy with the orange sweater? yup, he is Kazehaya Shota.




-what the anime is all about?

-hurm, firstly, it isn't a mahou (magic2) kinda thing, so xperlu la nak berharap dorang ade henshin (bertukar). and cter ni bukan mecha (robot2) kinda thing, so boys, u can leave if u want. tehee~ senang ckp, cter ni bergenrekan shoujo (khas utk gegurl). but, ini bukan pasal cinta je taw. it simply potraits the value of family, friendship and love (opkoz la kan).

-Ia mengisahkan mengenai seorang gadis bernama Kuronuma Sawako, yang dipinggir oleh rakan-rakan kerana style dye macam antu, Sadako dlm The Ring. Kazehaya Shota pula menaruh hati terhadap Sawako kerana dia adalah satu-satunya orang selain parent Sawako, yang pernah lihat Sawako tersenyum comeyyy (ok saje tambah.) So, macam mane feeling Kazehaya nak sampai kat Sawako yang ignorant? blank? social-deprived tuh?
-xnak ar spoil kat sini, bg sape yang berminat, dipersilakan dengan segala hormatnya untuk mendonlod.

-for your information, manganime ni adelah one of my top favorite. besh sgt2. hountou ni! nana da berulang-kali tgk. setiap kali tgk, rase cam nak relate je karekter heroin, Kuronuma Sawako (pun pakai dress kaler oren, n kaler grey tuh) ngan diri nana. eh eh. camtu lak eh. memang feeling abesh la tgk cter ni. kalah cter hindustan aww. tehee~ cter ni ade unsur cintan cinta + komedi + tangkap leleh pn ade gak. mixed je rase dalam hati nengok cter nie.



ni cropped from the anime opening theme season 1 kot.  cantek an? X3
-ape? tua-tua camni xpatut layan anime?


pfft. dat was a joke! abes kalo org tua xlayan anime, xde r doraemon, xde r inuyasha, xde r anime. ingat anime tu dilukis oleh kanak-kanak ribena ke? -___-" (xmemasal je an minah ni nak emo2.)



p/s: nana xde r pandai sgt bahasa jepun. nana juz belajar dari anime, dorama and lagu2 jpop.

tehee~ :P



Friday, 27 January 2012

Cubaan seorang anak untuk menderhaka, gagal | Failed!




Assalamualaikum.

nothing much.
just wanna share what i've found.
kekekekeke XD



source: tumblr

moral of de story: Durhaka tidak mendatangkan faedah pun pada anak mahupun ibu-bapa. Yang dapat, kepedihan di hati kedua-belah pihak (maafkan Nana di atas BM yg teruk XP )

tehee~ :P



Thursday, 26 January 2012

SEGMEN: JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 by IRA ARINA



 ASSALAMUALAIKUM


Cikgu Zamani yang xbape nak kejam tu da tag nana untuk sertai segmen ini. cett! X3
xpe2. since dye da tag, nana pun turutkan saja.

Segmen ini daripada Cik IRA ARINA, seorang blogger comel/ (bukan ampu okey) klik link banner utk ke segmen di belog dia okeyhhh. oh ye, tarikh tutup telah ditukar kepada 1 Februari 2012. so, cepat2 sape nak join, maseh sempat ag nie :)

mangsa kene troll tag:
1) aReLaN 
3) Masz Sidek
da ciap. nyeh nyeh nyeh

:P

soalan penting untuk si single jawab.


Assalamualaikum~
 
haip!
well, apekebende soklan yang penting kononnyew?
kisahnye macam ini:
pada suatu hari, usai menghadiri majlis nikah sahabat (waktu Nana sekolah menengah),
dia pun menghapdet la status kat fesbuk, berdasarkan perbualan beliau bersama rakan-rakan.

nak tahu apenyew? jap eh





memang terbaek la soklan si A kan? lepaih si A, si C,D,E, F, G, H until si Z dok tanya menda sama.

Si B pun menjawab dengan xbape besh. kerna apabila si B menyoal si A dengan soalan yang sama, si A pon reply jawapan sama dengan jawapan si B. Dok tanya, n dok jawab menda yang sama.
Dok Pi Mai Pi Mai Tang Tu gak ah. sengal kan? hahahaha XD

berbalik pada citer Nana td, dok sembang kencang kat fesbuk, tetiba ada sorang hamba Allah ini komen.
Dengan komen beliau, maka tercetuslah idea Nana; bagaimana untuk menjawab soalan ini jika ia muncul kembali. Maklumla, manusia pantang kalo xmenyibuk hal orang lain, ade je nak tahu. X3

 

kan3? nanti bila ada orang tanya kita ( i mean, orang2 yang solo n single macam Nana ni)
leh ar jawab cam dlm keratan komen fesbuk Nana tuh. biaq p kat dia. nak terpukul, dusyum dusyum kew.
sebuk je nak taw. Da sedia maklum da jodoh tu rahsia Allah, dok sebuk nak amek tau pasaipa?
Geram tau dak?

p/s: Ada rahsia, rahsia itu urusan Dia. >_________<

(err, which one is Nana? ce teka ce teka?)

tehee~ :P




Wednesday, 25 January 2012

G.A | "GIVEAWAY BY NOUVEAU CLOSET"

 
 hye rini, Nana terlebeyh rajin sket.
belog-walkin sana sini
tetiba jumpa give away nie.
rase nak join tuh membuak2 dalam dada nie. ekekekeke XD
 


 hurm, mule2 Nana malas la nak masuk segmen n giveaway bagai nie
tp, kalo nak jadi blogger yang berjaya kene rajin an?
so, Nana tepis jaoh2 perasaan malas xbertempat itu. kekeke X3

nak kene tag 3 rakan ar:
sape nak jadi mangsa ney?
1) Makwe Kintan
2) Nisa Greenpanda kawaii
3) Aira


hahahaha, sudah. jangan marah ye kamu2 sume. jom join jom :P







Wordless Wednesday #2 | nomnomnom



  hurm. br lepas makan2.
tersandar!!


ngantuk pn adew!

tehee~ :P









Nanabyte sertai Segmen New Cicaktersepit Bloglist| Awesome weii



Hey3, semasa berjalan-jalan kat belog Arra Ahmad,
Nana terserempak dengan entry cik Arra mengenai segmen by Cicaktersepit
Rase cam nak join lah/
tetiba nampak tarikh due dye ni:
25/01/2012

ala, boleh masuk ag ke x?
Nana baru pasan arhhhh.
Cuba naseb je la boleh? :P



p/s: hope entry Nana diterima >________________<







Wordless Wednesday| Kokoro

Assalamualaikum w.b.t











p/s: itsuka kimi ni todoku/e darou ka?



Tuesday, 24 January 2012

i m b a c k




wahhhh. da lama x dapat nak update belog sebetul-betulnya
just a random rambling about my feeling jew. lol

minggu exam da tamat, hari2 untuk berenjoy dan bermovie-date juga da tamat,
baru je sampai rumah, sok tu da g kenduri nikah sahabat. hahaha, busy x?
hari ini baru berpeluang untuk online sehabis mungkin.
siang tadi, download2! We got married Woojung kapel dengan English series, Merlin. Bace manga on9.
survey2 kerja (maklum la baru abes belajar ~.~)

Malam ni, before adek2 Nana bw balik kepci, Nana rase cam nak hapdet sket belog ni.
da nak bersawang bagai da. huhuhuhuhu. da lama xmenjengah rakan2 belog. sabar'e sayang2.
jap lagi pas makan, prepare ur belog from being attack by me. keh3.




tehee~ :P

Monday, 23 January 2012

It Was Supposed To Be Simple,



i'm at home. yup, my real home.

when i was going to leave U.M, i had this heavy feeling inside my heart.
Although i would never express it, but deep inside i feel hurt.
I was so madly deeply in love with this place.
Not entirely because I love to study, it was because from here, I was able
to meet some wonderful people that i hold dearly and closely; their names are carved here, in my heart.

even now, while i was writing this entry, I was still saddened.
I know, that we human is not 'permanent'
but still, i can't help it. the feeling of longing.

my hope is that our friendship will last forever.
am i too self-absorbance?

~_________________~

Sunday, 22 January 2012

tak perlu terbang ke korea puun~



ASSALAMUALAIKUM~ 
betul nih.
xyah nak g korea puun. 

apemende yang i merepek nie?
huhuhuhuhuhu.
mestila berkaitan dengan ke'korea'an
i minat korea jugak hokey (sejak bile berai-ai nie =.=" )

nak tahu apa dia?
jang jang!

apakah ini? nyaaaaaam~
inilah ddeobuki. dap ooooo.
ddeobuki ni rice cake. ape tuh rice cake?
adeh3, i dunno much details lah. Gugel boleh?

jang jang!

ni pulop set chicken bbq. dap ooo. de manis2 sweet2 gitu.
n kat depan tuh sup seaweed. korean mmg suke sup nie.
betul, tyme i pergi tuh kan, de customer korean tu asyik topup sup tuh je;

ade lagi, bi bim bap & potato pancake & kimchi~
gambar tiada kerana asyik nom nom nom xhengat ape da. tehee~ :P

'krrruukkk kriuuuuuk kruuuuk;
demmit, mengaum pulak perut nengok gmbr makanan.
-________________________-"


p/s: semasa entry ini ditaip, nana sedang stay up bukan kerana study/
kerana sedang sedih memikirkan da last sem nana kat um. will i come back for master?
i dunno. tp, nana da plan nak keja dulu kat sini. hopefully dapat la keja yang nana plankan tuh.
doakan nana yepppp. X3



Friday, 20 January 2012

t h e d a y i l o s t c o n t r o l





urm, da terlepas wordless wednesday?
so, sy niat ganti rini boleh?
:P



p/s 1: da abes da exam.
p/s 2: hupdate, belog-walkin sometimes later kay, nak manja2 dgn KL jap.

klcc tomorrow. weweeeeee~

Monday, 16 January 2012

Realiti study. XD



update ringkas!

bila saat kau cuba study untuk finals,

Jangkaan:




Hakikat/Realiti:



--------------------------------------------------
p/s 1: Ngantuk!!!!
p/s 2: nyaaaaaaawn!


tehee~ :P


Sunday, 15 January 2012

SimpleSunday #2 | Hijab, Wear it Right! Campaign X3



Adeyh, Nanabyte sekali lagi curang dengan buku. Xtahan bhaii. Suke kongkong nana. Xsuke3.
So, Nana dtg cnie nak apdet sket.

My duty as the ambassador of Islam~ (chewah! bajet la kau, nanabyte)
Same2 mengajak diri dan rakan2 sume especially muslimah out there.
I know, sume up-to-date when it comes to fashion.
Nak follow itu boleh sis, xp an, jaga batas okeyh.

So, JOM FOLLOW CAMPAIGN INI NAK?

ala, yang da pakai pashmina tuh, bagi labuh sket je ag kat depan tuh,
or kalo pashmina yer all singkat ke, cover dada dengan pakai cardigan. wear loose ones kay?
exceli, nana penah try pakai camnie, Allah, the feeling back then was, restless?
xtenang jew rasa. memang xselesa. Lalu, nana berubah. even, if i tucked my shirt inside, nana akan pastikan nana pakai cardigan labuh utk cover kat situ. malu la. >____<


--------------------------------------------------------------
jangan marah taw fashionista and all.
mari la kita sama-sama menuju jalan kebaikan.
take your time. but istiqamah kay.

tehee~ :P


Simple Sunday~ | Quick Update!! X3




Nanabyte falls in love easily.

How?

Friends:

Me:


........

p/s: sape nak banje sy makan? McD pon ok. :P

Saturday, 14 January 2012

They explain almost everything | Nanabyte on hiatus! sobs3



So, i was like 

having breakfast just now while it came to me that,
Allah, there's a few days left for my remaining papers.

So, I think I should stop whatever I am doing now. But since, this guy said,
(procrastinate? it means, to put off intentionally the doing of something that should be done)
hence, explaining the reason for this blog to be updated.

When i checked, Nanabyte gained 100 followers. Oh yeah. Confetti anyone?
Confetti! It's a parade!

Whos the lucky person that hit my 100 points followers?

yeap, this lucky fellow~

atau nama pemiliknya, Aida Omar~ 
will come visit your soon dear~

___________________________________________


I got three papers left till i finally end my study in UM~
since this will be the last exam week, I will study smart and hard!
Ganbarei-masu!

okaaaay, gonna hit books!



till then, when i'm done with exams, enjoying my last days in UM, enjoying my life in KL, and packing my stuffs, I promise you all,
I would update and update,
and blogwalking, blogjogging, blogrunning nonstop.

tehee~ :P


p/s: 1) I am a big fan of Supernatural hence, the biased gif spam. lol~
2) I am on tumblr too. LMAO a lot there~ X3 Hence explaining where de heck i got all thosegifs. :P





*edited